V bratislavskom Ústave na výkon väzby sa obesil obvinený

18.10.2012 Bratislava

Bratislava 18. októbra (TASR) - V stredu 17. októbra v Ústave na výkon väzby v Bratislave spáchal samovraždu obesením jeden obvinený.

Okolnosti tejto mimoriadnej udalosti prešetrujú príslušníci Policajného zboru (PZ) Okresného oddelenia Bratislava I. TASR o tom informoval vedúci sekretariátu generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

"Policajti z prvého bratislavského okresu vyšetrujú okolnosti smrti 21 ročného muža z Bratislavy, ktorého dňa 17. októbra v čase medzi 17.30 h – 18.00 hodinou našli príslušníci ZVJS bez známok života v jednej z celí v Ústave na výkon väzby na Chorvátskej ulici v Bratislave. Vyšetrovateľ PZ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedol na margo mimoriadnej udalosti hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave František Peczár.

Podľa štatistiky ZVJS v roku 2012 spáchalo samovraždu dovedna päť osôb. V tomto roku sa pokúsilo o samovraždu alebo sa sebapoškodilo ďalších 32 obvinených či odsúdených. V roku 2011 spáchalo samovraždu päť väzňov.
 

Vyberte región